tisdag 20 september 2011

Härligt med svamp

Tänk vad härligt det är att gå i skogen. Härligt med svamp som bara står där och vill bli plockade. Och plockade blev de. Vi kom hem med över 25 liter rödgul trumpetsvamp då vi var ute senast.
Verkligen härligt att ha i vinter till lite av varje. -Vad då lite av varje kanske ni tänker. Ja du fantasin är det inga som helst problem med här. Det blir både sås, varma mackor, paj, Pizza och mycket annat. Det är ju så gott när man fräser dem i pannan med smör salt och lite finhackad vitlök. - Ja vitlöken gör så att smaken kommer mer fram från svampen. Okej visste du inte det ? men nu vet du det i alla fall.
Rödgul trumpetsvamp, mums

Det bästa med att plocka svamp är att man på samma gång får fin motion. Över stockar och stenar och annan ojämn terräng det är inte alls dumt. När man sedan kommer hem får man en skön stund tillsammans med att sitta och rensa dem. Vi borstar dem väl och ångar av nästan allt vatten innan vi fryser dem. Man kan ju även torka om man har plats till det.Har du inte tillgång till bra plan torkkorg så kan du lägga ut på tidning. men glöm för allt i världen inte att vända runt i dem minst en gång per dag. - Ja annars så kan de ruttna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar